De verwachtingen die mensen hebben van VR zijn vaak heel erg positief, maar soms moeten we de gekste spookverhalen over VR ontkrachten om gasten gerust te stellen. Hier zijn 5 van dat soort mythes over VR.

Mythe 1: VR is alleen voor ervaren gamers

Niets is minder waar! VR is juist ontzettend geschikt voor iedereen die nog nooit iets met games gedaan heeft. Het is zelfs de perfecte introductie! Van simpele experiences waar je met een druk op de knop zelf op safari gaat tot behendige schietspelletjes: voor ieder wat wils!

Mythe 2: Je wordt misselijk van VR

“Ik ben heel snel wagenziek dus ik ben bang dat ik snel misselijk word in VR”. Leugens! Kijk, natuurlijk zijn er manieren om jezelf helemaal te overprikkelen in VR, met misselijkheid als gevolg. Maar dit gebeurt echt niet zomaar. Iedereen reageert er anders op, maar iemand die bijvoorbeeld snel wagenziek is hoeft zich echt geen zorgen te maken, neem dat maar van ons aan 😉

Mythe 3: VR is een hype en over een paar jaar weer verdwenen

Wist je nog toen 3D-televisie een paar jaar geleden op de markt kwam en iedereen halsoverkop zo’n apparaat kocht? Twee jaar later had niemand het er meer over. VR is toch echt anders vanwege de toepassingsmogelijkheden. VR wordt bijvoorbeeld al gebruikt bij het trainen van militairen en chirurgen en dat is nog maar het topje van de ijsberg. Check onze blog hierover!

Mythe 4: VR is geen sociale bezigheid

Dit is een mythe die natuurlijk sowieso al aardig over het thema ‘gaming’ de ronde gaat. Toch is dit bij VR al helemaal te verwerpen. Afgezien van het feit dat een VR-Experience natuurlijk hartstikke gezellig is, blijkt het gebruik van VR bij vergaderingen en presentaties een hele sterke toevoeging. Je kan zo met VR bijvoorbeeld perfect je presentatie illustreren met 3D-tekeningen.

Mythe 5: Een VR-Experience is een luie activiteit

Even lekker achteroverleunen op de bank met een drankje in je linker en de controller in de rechter? Vergeet het maar! Natuurlijk kan je het zo intensief maken als je zelf wilt, maar VR kan zeker een hele actieve bezigheid zijn. Er zijn zelfs verhalen van mensen die tientallen kilo’s zijn afgevallen door VR. Daar kan geen Sonja Bakker-boekje tegenop!

Top
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.