+31 (0) 88 22 66 400 info@thevrroom.com

Een Virtual Reality Experience is vooral heel erg leuk en zal je ogen openen over hoe het je zintuigen beïnvloed en wat voor extra dimensie het geeft aan de multimediale middelen die jij al kent. Wat veel mensen echter niet weten is dat er met VR veel meer mogelijk is dan door de achtbaan razen en zombies schieten. Wij brengen je 5 toepassingen van Virtual Reality waar jij nog nooit van hebt gehoord!

1. Toepassingen in de zorg

Een hele gave deze! Van het trainen van chirurgen tot het behandelen van Alzheimer en chronische pijn: het is allemaal mogelijk met VR! Zo visualiseerde chirurg Dr. David Axelrod het menselijk hart in VR zodat de chirurgen van morgen een nog beter beeld kunnen vormen van hoe dit complexe orgaan in elkaar zit. Nieuwsgierig hoe dat werkt? Bekijk het filmpje hieronder!

2. Het Rode Kruis

Medewerkers van het Rode Kruis zijn mensen op een missie. Daar waar levens in gevaar zijn door oorlog of ander leed, zijn deze helden hulp te bieden aan de getroffenen. Zij komen dan ook vaak gruwelijke en intimiderende situaties tegen waar geen training je op kan voorbereiden. Om dit toch zo goed en realistisch mogelijk te doen heeft het Rode Kruis een simulatie van een denkbeeldig oorlogsgebied ontwikkeld.

3. Architectuur

Niet verassend als je het zo hoort maar wel een interessant voorbeeld! Voorheen waren geanimeerde video’s en maquettes manieren voor architecten om een idee te visualiseren. Dankzij VR kan heeft de presentatie van architectonische ideeën een volledig nieuwe dimensie gekregen! Leuk voorbeeldje: Zelfs bij de IKEA presenteren ze nu al keukens in VR.

4. VR en sport

Deze toepassing is tweeledig: voor fans en atleten. Fans kunnen dankzij VR in de huid van hun favoriete atleten kruipen en de ervaringen door de ogen van hun helden meemaken. Zo is bijvoorbeeld de Champions Leaguefinale verwerkt in een VR belevenis! Daarnaast wordt VR in de Formule 1, voetbal en andere sporten gebruikt voor tactische en technische trainingsdoeleinden.

5. VR in de muziek

Wel eens op het podium willen staan naast je favoriete artiest? Of ben je altijd bij concerten nét een kop kleiner dan de rest waardoor je niks van het optreden meekrijgt? VR biedt de oplossing! Voor de muziekindustrie is VR een serieuze gamechanger, vooral als het gaat om muziekvideo’s. Zo bracht rapper Childish Gambino (ook wel bekend als acteur en komediant Donald Glover) in 2016 een album uit met compleet bijbehorende VR Experience van een van zijn concerten. Vet toch?!