+31 (0) 88 22 66 400 info@thevrroom.com

MediaMarkt Utrecht en The VR Room lanceren ‘MediaMarkt VR Room’

Is this real life, or is this Virtual Reality? The VR Room en MediaMarkt Utrecht Hoog Catharijne slaan met de  MediaMarkt VR Room de handen ineen om bezoekers te trakteren op een unieke Virtual Reality experience. Elke zaterdag wordt op een speciaal podium voor MediaMarkt een VR playground ingericht, voorzien van de laatste snufjes op VR-gebied. Bezoekers kunnen gratis de virtuele wereld komen ontdekken.

“Met The VR Room willen wij Virtual Reality toegankelijk maken voor iedereen,” laat The VR Room eigenaar Wouter van den Bijgaart weten. “MediaMarkt Hoog Catharijne biedt ons een fantastisch platform waar wij zoveel mogelijk bezoekers kunnen verrassen met gave Virtual Reality activiteiten. Iedereen moet VR gewoon een keer meegemaakt hebben”, aldus Van den Bijgaart.

Vuurballen uit handen schieten
The VR Room pakt flink uit en verbaast het publiek onder meer door ze in een virtuele achtbaan over de kop te laten gaan, over een wolkenkrabber te laten lopen of vuurballen uit de handen te laten schieten. “Er is zoveel te beleven in Virtual Reality dat we hier elke week weer wat moois kunnen neerzetten”, aldus Van den Bijgaart.

Ook Kees van Mourik, directeur van MediaMarkt Hoog Catharijne is enthousiast met het Pop-up Virtual Reality paradijs. “Met de MediaMarkt VR Room kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier kennis maken met de virtuele wereld. Geweldig om te zien hoe mensen helemaal los gaan wanneer ze een bril op krijgen!”, aldus Van Mourik. De Utrechtse vestiging weet haar bezoekers vaker te verrassen. Zo werd er eerder al een heuse Man Cave ingericht, kwamen FC Utrecht spelers de nieuwe FIFA17 koning zoeken en zijn er al vele optredens en signeersessies gehouden.

High-scores beloond
Fanatiekelingen komen eveneens aan hun trekken bij de MediaMarkt VR Room. Elke week is er een dagwinnaar, en aan het eind van de maand krijgt de top 3 een prijs. Alle belevenissen in de virtuele wereld worden ter plaatse live gestreamd op grote schermen en zijn rechtstreeks via YouTube en Twitch te volgen.

MediaMarkt Utrecht Hoog Catharijne is makkelijk te bereiken via Nieuw Hoog Catharijne of door de borden MediaMarkt te volgen in het winkelcentrum. Over de duur van de samenwerking zijn geen afspraken gemaakt. Vooralsnog zal de MediaMarkt VR Room als pop-up locatie elke zaterdag voor MediaMarkt Utrecht Hoog Catharijne te vinden zijn.

Over The VR Room
The VR Room is de eerste Virtual Reality room van Nederland met als doel VR toegankelijk maken voor iedereen. Jong en oud worden in The VR Room uitgedaagd om een stap in een andere wereld te zetten. De nieuwste VR-technieken zorgen voor leuke en onvergetelijke ervaringen en maken het daarmee een perfect alternatief voor bowlen en lasergamen. Naast diverse VR-ervaringen op de eigen locatie in Utrecht is The VR Room ook in te huren voor bedrijfsuitjes, teambuildingsactiviteiten en evenementen op een locatie naar keuze.

Over MediaMarkt
MediaMarkt is al jarenlang marktleider in consumentenelektronica en bekend bij 95 procent van alle Nederlanders. De eerste Nederlandse winkel werd in 1999 in Rotterdam geopend en inmiddels verwelkomen 49 vestigingen elk weekend maar liefst 550.000 bezoekers. Klanten kunnen ook online hun aankopen doen in de MediaMarkt-webshop www.mediamarkt.nl. Met het grootste assortiment aan elektronische producten met alle A-merken, eerlijke prijzen en een uitstekende service weten bezoekers van MediaMarkt precies wat zij mogen verwachten.