+31 (0) 88 22 66 400 info@thevrroom.com

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Utrecht, 6 oktober 2016: Op zondag 2 oktober werd in de tuin van Kasteel Groeneveld in Baarn voor de eerste keer de Wenstafette georganiseerd. De Wenstafette is een onderdeel van Make-A-Wish Nederland. Met de Wenstafette haalden wenskinderen geld op om zo de kracht van de wens door te geven. The VR Room was erbij en zorgde met behulp van de allernieuwste virtual reality technieken ervoor dat wenskinderen en hun familie een onvergetelijke dag beleefden.

Voor de Wenstafette pakte The VR Room met drie verschillende Virtual Reality-setups groots uit. “Toen de Make-A-Wish Wenstafette voorbij kwam, hoefden wij niet lang na te denken om het stokje voor deze unieke estafetteloop ook aan te nemen,” aldus Wouter van den Bijgaart, oprichter van The VR Room. “Dankzij de nieuwste virtual reality technieken kunnen de wenskinderen en hun familie zo een andere wereld instappen. We laten een kind gewoon kind zijn.”

“Ruim 90 wensgezinnen hebben de kracht van hun wens door kunnen geven tijdens deze unieke estafetteloop, aangekleed met activiteiten die deze sprookjesachtige dag versterkten. VR was een enorme toevoeging en versterkte het gevoel dat wij hebben willen neerzetten, ‘het onmogelijke mogelijk maken”, laat Esther Winter, manager Fondsenwerving van Make-A-Wish Nederland weten. “The VR Room is trots dat we via dit evenement ons steentje hebben kunnen bijdragen,” voegt Van den Bijgaart toe. “Het is mooi om te zien hoe virtual reality kan bijdragen aan het ‘onmogelijke mogelijk maken’. De wensgezinnen genoten van de mogelijkheden die virtual reality meebracht. Maar zeg zelf: wie wil er nu geen astronaut of tovenaar zijn?”

Over The VR Room

The VR Room is de eerste Virtual Reality Room van Nederland. In hartje Utrecht worden jong en oud uitgedaagd om een stap in een andere wereld te zetten. Via de nieuwste virtual reality technieken kunnen bezoekers in een virtuele achtbaan plaatsnemen, ruimtewezens op een andere planeet ontdekken of als een tovenaar vuurballen uit de hand schieten. Het is zelfs mogelijk om je eigen handen virtueel te laten ‘kopiëren’, waardoor controllers niet meer nodig zijn.

Naast de eigen locatie in Utrecht is The VR Room ook in te huren voor eigen feesten en veel op evenementen aanwezig om de mogelijkheden van virtual reality te demonstreren.

Over Make-A-Wish Nederland

Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving. De impact van een wensvervulling is enorm. Dit geldt voor het kind maar ook voor het gezin. Het laat het kind, kind zijn en dat geeft kracht voor hun toekomst.

Make-A-Wish Nederland kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van ruim 400 vrijwilligers. Make-A-Wish Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de steun van donateurs en partners noodzakelijk om samen het verschil te maken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]