+31 (0) 88 22 66 400 info@thevrroom.com

Het nieuwste project van niemand minder dan Steven Spielberg – Ready Player One draait inmiddels een week in de bioscoop. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Ernest Cline. Het is 2044, door het verwaarlozen van de Aarde wordt de wereld steeds minder leefbaar, waardoor er voor de mensheid maar één uitweg is: Virtual Reality. 

In de film worden we meegenomen in het verhaal van Wade Watts, gespeeld door Tye Sheridan (X-Men: Apocalypse), een jonge man die aan de werkelijkheid ontsnapt door zich onder te dompelen in OASIS, een virtueel netwerk van werelden. Waarin hij onder veranderende omstandigheden onderworpen wordt aan een bizarre virtuele speurtocht.

Ook Gandalf & Freddy doen mee

De setting mag dan futuristisch zijn, echter de vele bekende gezichten die voorbij komen zorgen voor een feest van herkenning. In de trailer alleen al zitten tientallen referenties verstopt. Zo passeren het busje van de A-team en de DeLorean uit Back to the Future de revue. Ook Freddy Krueger is van de partij en zien we Gandalf een dansje doen. Als we op de trailer afgaan, wordt Ready Player One zowel de ultieme flash-forward als flash-back. Lees ook onze andere blog als je nieuwsgierig bent naar de andere ‘easter eggs’.

Steven zegt het zelf

Terwijl Spielberg op het filmfestival van Cannes nog waarschuwde voor de gevaren van Virtual Reality, lijkt hij met Ready Player One flink te zijn omgeslagen. Waar hij eerst sprak over een te vrij medium waarin te veel keuzes bij de kijker liggen, ziet hij Virtual Reality nu als “een wit canvas waar alles wat je maar kunt bedenken mogelijk is”. Als zelfs Steven Spielberg himself de mogelijkheden van VR begint te ontdekken zal het niet lang duren voor het grote publiek zal volgen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de film uitkomt. VR You Ready Player One?

[wouter]