+31 (0) 88 22 66 400 info@thevrroom.com

Op woensdag 3 mei ging The VR Room samen met Make-A-Wish Nederland op Pop Up Tour! In het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam werd met spannende Virtual Reality belevenissen de boel flink op stelten gezet. Er werd in oceanen gedoken, in achtbanen over de kop gegaan of oog in oog met dinosaurussen gestaan. Hoe het was? In één woord: kippenvel!

Om klokslag zes uur ’s ochtends stonden we helemaal klaar om met onze VR-apparatuur naar Rotterdam af te reizen. Het beloofde een speciale dag te worden: samen met Make-A-Wish gingen we in het Sophia Kinderziekenhuis de hele dag kinderen en hun ouders verrassen met gave Virtual Reality-ervaringen.

Midden in het Sophia was de Wish Dome – een opblaasbare, halfopen koepel – neergezet, waar iedereen welkom was. Naast het beleven van Virtual Reality konden de bezoekers er ook cupcakes versieren, knutselen of lekker een potje old school gamen. Bezoekers konden de hele dag in en uitlopen: niks moest, alles mocht!

En wat was het gaaf! We lieten de kinderen door de lucht zweven, wilde avonturen beleven, over de kop duikelen – virtueel dan – en nog veel meer. Ook gingen we langs bij kinderen die wegens ziekte aan bed gekluisterd zijn. Soms was dat heftig, maar met een speciale VR experience konden we ze naar een andere wereld verplaatsen. We brachten ze bijvoorbeeld naar de dierentuin, waar ze alle dieren wisten op te noemen!

Niet alleen gingen de kinderen met The VR Room op VR-avontuur, ook knutselden ze in de Wish Dome een speciale hologrampiramide in elkaar. Met zo’n kijker komen filmpjes op een telefoon of tablet in 3D tot leven. “Een bijzonder aandenken aan een erg mooie dag” vertrouwde een van de aanwezige ouders ons toe. Om vijf uur ’s middags verzorgden we de laatste VR experience en keerden we voldaan weer huiswaarts.

De Pop Up Tour maakte onderdeel uit van de Wish Journey Tentoonstelling, waarmee Make-A-Wish Nederland de kracht van een wens laat zien. Met een selectie levensgrote foto’s laat Make-A-Wish zien hoe zij met een wensvervulling een ernstig, of zelfs levensbedreigend ziek kind hoop en kracht geeft. De afgelopen jaren heft de organisatie al bijna 7000 wensen vervuld.

Met de Pop Up Tour van Make-A-Wish Nederland gaat The VR Room de komende tijd nog vijf ziekenhuizen langs, zodat we zoveel mogelijk kinderen een unieke VR experience kunnen laten beleven. We hebben er zin in!

Klasina Chappin
VR Expert – The VR Room