+31 (0) 88 22 66 400 info@thevrroom.com

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Communicatietraining. Samenwerken. Teambuilding. Vast niet de eerste woorden waarmee je Virtual Reality zou associëren. Toch ontdekken steeds meer mensen op welke unieke manier VR hieraan kan bijdragen. VR beschikt over de unieke eigenschappen om te transporteren naar een niet-bestaande wereld, die toch levensecht aanvoelt. Dit maakt Virtual Reality het middel bij uitstek voor het laten leren, trainen, testen en energizen van individuen of teams.

Virtual reality: meer dan gamen alleen

Wie aan Virtual Reality denkt, denkt al snel aan gamen. Hordes moordlustige zombies van je afhouden, rondrijden op een F1 circuit of op reis door de ruimte gaan.   In een professionele setting is VR echter ook uitstekend toepasbaar als middel om de sfeer en prestaties te verhogen. De combinatie van het ontdekken van iets nieuws en het collectief ervaren van een beleving zorgen voor nieuwe impulsen en energie in het team.

De techniek maakt het mogelijk zo dicht of juist ver mogelijk van de realiteit te stappen en een team te confronteren met situaties waar geen rollenspel of simulatie bij in de buurt komt. Zelfs wanneer één persoon of slechts een deel van het team een headset op heeft kunnen er interessante situaties ontstaan. Op deze momenten krijg je als toeschouwer van het geheel interessante inzichten. Je ontdekt de (verborgen) rollen in je team, ziet bepaalde teamleden zich inhouden terwijl een ander juist het voortouw op zich neemt. VR teambuilding biedt derhalve een unieke kans om mee te maken hoe een team in een prettige en veilige setting onder hoge druk weet te functioneren.

Herhaling van gecontroleerde situaties

De technologie maakt het mogelijk om een gecontroleerde situatie identiek te herhalen. Dit geeft een unieke kans om het gedrag van een team te kunnen beoordelen en te vergelijken met andere teams. Dit zorgt voor waardevolle inzichten om de onderlinge comVirtual Reality Teambuildingmunicatie en samenwerking nóg beter te maken. Voor bedrijven die te maken hebben met een groot personeelsbestand of regelmatig verloop zijn Virtual Reality trainingen derhalve erg interessant.

Vanuit de praktijk zijn er al veel voorbeelden van efficiënte opleiding of bijscholing van personeel. Zo zet Ford Virtual Reality in om monteurs auto’s te laten repareren nog voor het eerste model van de band rolt. Deloitte koos ervoor om niet te gaan vertellen over de interne bedrijfscultuur, maar om medewerkers deze met behulp van VR te laten ervaren. Vanuit het perspectief van een medewerker werden er verschillende scenario’s afgespeeld. In de ervaring moest de gebruiker keuzes maken die het verloop van de ervaring veranderde. In één situatie werd bijvoorbeeld gekeken of een medewerker een collega die informatie lekte zou aangeven. Ook in The VR Room zijn verschillende VR trainingen inzetbaar die diverse situaties kunnen simuleren.

Een onvergetelijke ervaring

Anno 2017 zijn er diverse creatieve teambuildingsactiviteiten op de markt. Teambuilding in Virtual Reality is een verrassende en vernieuwende activiteit op deze markt en levert een onvergetelijke ervaring Daarnaast inspireert de VR ervaring het team om zelf na te denken op welke slimme manier VR binnen het bedrijf ingezet  kan worden. Met een VR headset op beseffen de meeste mensen pas wat er allemaal mogelijk is met deze geweldige techniek.


Bij The VR Room zijn we gespecialiseerd in het organiseren van VR teambuildingsactiviteiten en trainingen. In het afgelopen jaar hebben we voor vele bedrijven al de deuren naar de virtuele wereld mogen openen, zowel kleine teams als (middel-)grote organisaties met meerdere afdelingen. Op onze pagina met referenties vind je terug hoe deze bedrijven hun eerste kennismaking hebben ervaren.

 

Heb je na het lezen van dit artikel interesse gekregen om samen met jouw team Virtual Reality te ontdekken? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte op maat.

[/vc_column_text][ult_buttons btn_title=”NEEM CONTACT OP” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fthevrroom.nl%2Fcontact%2F|||” btn_align=”ubtn-center” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#ffbb00″ btn_anim_effect=”ulta-grow” btn_bg_color_hover=”#ffbb00″ btn_title_color_hover=”#ffffff” icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_size=”5″ btn_shadow_click=”enable” btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”][vc_single_image image=”1864″ img_size=”full” alignment=”center” el_class=”tmwb-arrow” css=”.vc_custom_1497020927874{padding-left: 275px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]