VEELGESTELDE VRAGEN / F.A.Q.

1. VR rooms

WAT IS DIT? een VR ROOM?

Hi! Wij zijn The VR Room, de eerste die in Nederland Virtual Reality puur voor entertainment aanbiedt. We hebben meerdere concepten waaronder VR Lasergamen, VR Escape Rooms en VR Arena, maar de meeste vragen komen over onze VR Rooms, gezien dit vrij breed inzetbaar is!

We hebben een aantal kamers (VR Rooms) omgetoverd tot relaxte huiskamers, waarin je met je vrienden, familie of collega’s op leuke en ontspannen wijze de wereld van Virtual Reality kunt komen ontdekken. Zo’n kamer boek je met je groep voor een bepaalde tijd. In een VR Room beleef je vervolgens een aantal VR-experiences. Of je nu met z’n tweeën komt of een grote groep, The VR Room heeft voor iedere groep de perfecte VR-belevenis klaar! En voor een bepaalde tijd.

Hoe ziet een VR Room eruit?

We beschikken over meerdere VR Rooms. In onze kamers hangen twee VR set-ups en kijkt de groep mee met de belevenis via een scherm vanaf een relaxte lounge bank! Natuurlijk kan een koel drankje na je belevenis niet ontbreken… Geen probleem! Naast de bank staat een koelkastje met diverse drankjes met daarop een aantal snacks. 

Wat krijg ik allemaal bij The VR Room?

The VR Room is uitgerust met de modernste snufjes op VR-gebied, waaronder de meest luxe VR-headsets van het moment. Vanaf de loungebank kun je via grote schermen de belevenissen van de ander in de VR-wereld volgen en kun je snacks en drinken bestellen. Naast het meubilair krijg je in elke kamer een persoonlijke begeleider erbij. Deze VR Expert laat jullie allemaal VR-experiences beleven.

Wat kan ik precies ervaren in een VR Room?

Bij een VR Room kan je 50 verschillende VR Experiences beleven. Een VR-experience is een simulatie of spel in de virtuele wereld. Wij beschikken over ruim vijftig korte en indrukwekkende Virtual Reality ervaringen, die zowel heftig als rustgevend kunnen zijn. Denk hierbij aan het staan op een wolkenkrabber, vuurballen schieten uit je handen, rondvliegen door de ruimte of virtueel op vakantie gaan.

Wat is een virtual reality escape room (experience)?

Je bent vast al bekend met het concept ‘escape rooms’ – wij doen het net wat anders! Zodra je de headset op hebt betreed je een volledig gesimuleerde omgeving waar je zelf interactie mee kan hebben. Ga voor een volledig avontuur samen met je vrienden, in onze VR Escape Rooms van Ubisoft! Meer informatie is te vinden op www.vrescaperoom.nl

Wat is VR Lasergamen?

Je staat metershoog boven de afgrond en jouw vijand staat op de uitkijk. Je verovert torens terwijl je actief andermans lasers ontwijkt. Schuil achter je toren, buk, richt en schiet! Waar lasergamen normaal gesproken plaatsvindt in ingerichte ruimtes, speelt de virtuele variant zich af op een paar vierkante meters. Je zet de headset op en wordt de indrukwekkende, virtuele wereld ingezogen. Alsof dat nog niet genoeg is, voel je door het dragen van een lasergame-vest exact waar het schot van de tegenstander jou geraakt heeft. Oppassen dus!

Gaaf zeg! Dus we zetten allemaal een brilletjes op?

Stop right there! Een ‘brilletje’ koop je bij de opticien; wij werken met hoogwaardige apparatuur, waaronder de beste VR-headsets van het moment. Zo kunnen wij de meest complete Virtual Reality ervaring bieden. Elk van onze VR Rooms beschikken over twee hoogwaardige VR headsets.

Een Small VR Room houdt in dat je 2 headsets hebt, een Medium VR Room geeft je 4 headsets, en bij een Large VR Room krijg je er 6.

Waarom krijgt niet iedereen een VR headset?

Wij hebben hier bewust voor gekozen om twee redenen. Allereerst kan een eerste kennismaking met Virtual Reality als behoorlijk intens ervaren worden, waardoor de afwisseling een mooi moment is om een ervaring even te laten bezinken. Daarnaast is het sociale aspect een belangrijk onderdeel van de hele ervaring. Ook in de virtuele wereld geldt: een ervaring wordt leuker als je hem deelt!

Gaan we ons niet vervelen tussendoor?

Zeker niet! Virtual Reality is een sociale activiteit; het volgen van de belevenissen van de ander in VR is minstens zo leuk! Vergelijk het met bowlen: je gooit toch ook niet allemaal tegelijk de bowlingbal? (dat geeft ook zo’n troep…)

Wat voor programma krijgen we precies?

Dat ligt helemaal aan jullie! Zijn jullie echte gamers, ga je graag op ontdekkingsreis of stap je liever in de huid van Max? In The VR Room ben jij de baas! Je kunt zelf tijdens de boeking aangeven wat je leuk lijkt om te doen. Je kunt je ook ter plaatse laten verrassen door jullie VR Expert.

Krijgen we allemaal hetzelfde programma?

Nope! In The VR Room bepaal jij samen met je VR Expert je eigen programma. Zo kan de een zich uitleven met de wildste games, terwijl de ander een ontspannen video gaat kijken. Dankzij de afwisseling is er voor ieder wat wils. Oma kan dus gewoon mee!

Kan ik de belevenissen van de ander in VR goed volgen?

Jazeker! De VR-experience wordt gestreamd op de schermen die in de kamers aanwezig zijn. Jij ziet precies wat degene in VR meemaakt, maar dan in 2D. Vanuit de relaxte loungehoek geniet je van ieders avonturen.

Tof man, zo’n VR Room! Ik ben alleen met meer dan zes personen. Kan ik dan ook bij jullie terecht?

Absoluut! The VR Room in Utrecht beschikt over ruim ingerichte kamers die ruimte bieden aan groepen tot wel 50 personen. Daarnaast hebben wij een ruimte voor grote groepen tot 80 man, en met onze partners zelfs tot 200 man. Alle kamers zijn op elkaar aangesloten, waardoor je heel eenvoudig meerdere kamers tegelijk kunt boeken. Vanaf 24 man kun je bij ons al het hele pand afhuren!

Goed verhaal, maar wat vinden anderen er eigenlijk van?
Goed dat je het vraagt! Met The VR Room zijn we elke dag hard bezig om mensen het gaafste uitje van Nederland te laten beleven. Onze enthousiaste VR Experts zetten net even dat stapje extra om jullie een onvergetelijke ervaring te bieden. Niet voor niets lieten ruim honderd bezoekers al een zeer positieve review achter. Check Facebook, Google en Trip Advisor om de ervaringen van anderen te lezen!
Ik ben overtuigd! Waar kan ik boeken?

Wat tof! Klik hier en je komt direct op de pagina waar je uit een van onze kamers kunt kiezen. Ben je met een grotere groep en/of heb je nog vragen? Bel dan met onze klantenservice via 088-22 66 400 of vul het contactformulier in en wij nemen binnen 1 dag contact met je op. VR You Ready?

Top
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.