09 maart 2023

The VR Room Ede opent haar deuren

The VR Room Ede

Op 7 april 2023 is het heugelijke moment eindelijk daar: The VR Room Ede opent haar deuren. En niet op ‘zomaar’ een locatie, nee, op de locatie van de oude atoomkelder op het ENKA-terrein. Zo heeft jouw VR-ervaring een extra dimensie. Ontsnap eerst uit de door jou gekozen VR-wereld in onze omgebouwde atoomkelder om vervolgens te proosten in De Proefzaak boven The VR Room. Spannend!

Nieuwe locatie, dezelfde ervaring

Ondanks de nieuwe, toffe locatie, blijft de VR-experience voor jou precies hetzelfde als bij The VR Room in Amersfoort. We hebben dezelfde games en dezelfde heerlijke arrangementen welke je eenvoudig via onze website boekt. Boek je jouw arrangement van te voren? Dan ben je zeker van een plekje bij De Proefzaak! 

Vanaf 7 april zijn wij geopend op de volgende dagen en tijden:

  • Maandag en dinsdag: gesloten
  • Woensdag tot en met zaterdag: 11:00 uur tot 22:00 uur
  • Zondag: 11:00 uur tot 21:00 uur

Een stukje historie: de atoomkelder op het ENKA-terrein

De atoomkelder in Ede diende tijdens de Koude Oorlog (1945 – 1989) als schuilkelder. De schuilkelders werden gebouwd om het volk te beschermen tegen de nucleaire dreiging die in de lucht hing. Wanneer er een nucleaire dreiging was, konden de inwoners van Ede en omstreken onderduiken in deze schuilkelder. Om als schuiladres te kunnen functioneren, was de kelder voorzien van toiletten en waterpompen. 

Naast een schuilkelder, diende deze locatie ook als EHBO-basis. Zieken en gewonden werden in deze kelder opgevangen en verzorgd.

De atoomkelder als VR Room

Om van een atoomkelder een moderne VR Room te maken, was er hier en daar een kleine aanpassing nodig.😜 Desondanks is de rijke historie van de kelder nog goed terug te zien. De muren zijn nog in tact en de ‘sfeer’ van de kelder blijft. Hierdoor zijn de headsets bijna niet meer nodig, het is namelijk op zichzelf al een echte escaperoom én ervaring.😉

Benieuwd welke VR Escape Rooms je kan spelen bij ons in Ede? Je vindt ze op onze website!