Escaperoom Ede, maar dan met een extra dimensie: VR!

Zin om een nieuw type escaperoom te spelen in Ede? Ontdek dan onze 10 VR Escape Rooms. Ontsnap uit een klooster, red Wonderland of maak contact vanuit de ruimte om de aarde te redden…

  • Next level escaperooms
  • Voor beginners, gevorderden en experts
  • Nagenieten met burgers en/of bites
The VR Room Amersfoort

Welke VR escaperoom gaan jullie spelen?

?>
Spelers: 2-6
Spelduur: 60 min
Niveau: Gevorderd
Leeftijd: 13+

Alice in Wonderland

Stap in de schoenen van Alice en red Wonderland! Duik in een wereld van echte magie. Ontrafel de geheimen van de Hartenkoningin, drink een krimpdrankje en volg het witte konijn door de verwrongen doolhoven in de wereld achter de spiegel waar letterlijk alles op zijn kop staat en help de hoedenmaker om de rommel van het gekke theekransje op te ruimen. Laat je leiden door de Cheshire Cat door het betoverde struikgewas van de Dark Forest en red de feeën die het geheim van de boze koningin kennen. Gebruik hiervoor de tips van de wijze Caterpillar. Vind jij een goede manier om langs de kaartwachters te sluipen in het kasteel vol hindernissen om de Hartenkoningin te verslaan, de betovering van de hoofdklokkentoren te stoppen en Wonderland te redden? Veel succes!
?>
Spelers: 2-6
Spelduur: 60 min
Niveau: Gemiddeld
Leeftijd: 13+

Chernobyl

Konden we het verleden maar veranderen of getuige zijn van de gebeurtenissen die de wereld veranderen. Of.. is dit wel mogelijk? Reis terug in de tijd en kijk of je de situatie wellicht toch kunt veranderen. Wat gebeurde er op de avond van de ramp? Wat gebeurde er daarna precies? Vind samen antwoorden op vragen die tot nu toe onbeantwoord zijn gebleven. De spookstad Chernobyl kan jullie zijn verhaal vertellen. Een verhaal dat velen levens heeft gekost. Een ramp die ons vandaag de dag nog steeds raakt..
?>
Spelers: 2-6
Spelduur: 60 min
Niveau: Gemiddeld
Leeftijd: 13+

Survival

Je had gehoopt op een onvergetelijke vakantiereis met je vrienden, wat is uitgedraaid naar een ware overlevingstocht. De bliksem is ingeslagen in het vliegtuig waardoor het is neergestort op een klein, onbewoond eiland in de Stille Oceaan. De zender in de cockpit werkt helaas niet goed en je kunt hem ook niet afstemmen op de radiogolf die je nodig hebt om contact op te nemen met de buitenwereld. Nu wachten tot het zoekteam jullie gevonden heeft? Je bent geschokt, bang en hebt honger. Er zijn geen voorraden en ziet alleen maar natuur en water om je heen. Het weer wordt slechter en slechter, dus je hebt een plek nodig om te schuilen. Denk kritisch na om te overleven! Onderzoek wat er allemaal op het eiland te vinden is en hoe je gered kan worden. Ga jij dit overleven?

Een escaperoom in Ede: zo speel je hem in VR

Benieuwd hoe het er straks aan toegaat? We snappen dat het misschien spannend is, een escaperoom in VR… Wat kan je daarvan verwachten? Daarom nemen we je alvast mee in de wondere wereld van VR Escaperooms. We ontvangen jou en je medespelers bij onze buren: De Proefzaak Ede. Daar krijg je een korte uitleg over VR Escape Rooms en een menukaart met daarin alle spellen. Samen kiezen jullie welke VR escaperoom je gaat spelen. We hebben VR escaperooms voor beginners, gevorderden en experts. Zo kies je de moeilijkheidsgraad die bij jou past.

Nog even digitaal aanmelden en dan gaan we naar de speelvelden. Daar ontvang je een headset met een controller. De headset bevat een VR-bril waarmee je de door jou gekozen virtuele wereld instapt. Via de headset kan je praten met je medespelers. De controller gebruik je om in het spel te bewegen en handelingen uit te voeren. Je hoeft dus niet zelf te bewegen. Ook staat iedere speler tijdens het spelen van de escaperoom bij ons in Ede op een apart speelveld. Je kan dus niet per ongeluk tegen een medespeler aanlopen.

Ben je even vergeten welke knop op de controller ook alweer waarvoor was? Of lopen jij en je teamgenoten vast bij het spelen van jullie escaperoom. Dan kan je altijd even hulp of een hint vragen aan onze VR-host. Een escaperoom duurt bij ons in Ede ongeveer een uur. Lukt het jullie om alle uitdagingen op tijd op te lossen? De klok tikt…

Groepsuitje Amersfoort

Onze arrangementen

The VR Room Only

VR Only | Ede

17.50 p.p.

1 uur speeltijd

Keuze uit alle VR Escape Rooms

VR bites

VR & Bites | Ede

21.50 p.p.

1 uur speeltijd

Keuze uit alle VR Escape Rooms

Na afloop een Neder Snack bittergarnituur (in overleg kan het ook vooraf)

The VR Room Dinner

VR & Dinner | Ede

34.00 p.p.

1 uur speeltijd

Keuze uit alle VR Escape Rooms

Na afloop een Kleiburg Burger of Vega Burger, geserveerd met frites (in overleg kan het ook vooraf)

Borrels & bites; dat is ultiem nagenieten bij de Proefzaak in Ede

Klaar met jullie escaperoom in Ede? Dan is het tijd om sterke verhalen te delen. Dat kan bij de Proefzaak in Ede; onze buren onder hetzelfde dak. Terwijl jullie de spannendste en grappigste momenten uit de VR escaperoom oprakelen, serveren wij jullie de lekkerste drankjes en hapjes. Een ambachtelijke borrelplank, knapperige burger of een speciaalbier van de tap; keuze genoeg!

Amersfoort De Proefzaak

Klaar om de uitdaging aan te gaan in Ede?

Groepsuitje The VR Room

Veelgestelde vragen over onze VR escaperoom in Ede

Openingstijden en locatie van The VR Room

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 11:00 - 21:00
Vrijdag 11:00 - 21:00
Zaterdag 11:00 - 21:00
Zondag 11:00 - 20:00