10 maart 2022

De Proefzaak & The VR Room openen in Amersfoort

Lekker borrelen met speciaalbiertjes, genieten van local comfort food én een duikje nemen in een magische virtuele wereld? Het kan vanaf vrijdag 11 maart 2022 in Amersfoort. Dan openen De Proefzaak & The VR Room hun deuren aan het Piet Mondriaanplein, gevestigd op het terrein van de Rijtuigenloods. Station Amersfoort Centraal is slechts enkele minuten lopen.

Speciaalbier in de biergarten
De Proefzak is een proeflokaal waar je speciaalbieren van Kleiburg kunt proeven. Kleiburg-bier is kloosterbier uit de Bijlmer, waar de Kleiburgbrouwers een deel van hun brouwinkomsten investeren in tijdelijk onderdak voor wie dat nodig heeft. Als je de locatie binnenloopt zie je verschillende verwijzingen naar het klooster. Je kunt die biertjes drinken in het café, maar er is ook een biergarten buiten te vinden. Bij lekker weer is dit dé perfecte plek om samen tekomen.

Let’s play!
Vanuit De Proefzaak wandel je binnendoor naar The VR Room. Controllers in je hand, VR-bril op je hoofd en je stapt zo een avontuurlijke virtuele wereld binnen. Zoek bijvoorbeeld je weg uit de verloren pyramides, dwaal als Alice door Wonderland of ontsnap uit een angstaanjagend horrorhouse. In totaal zijn er 13 virtuele escaperooms te spelen in Amersfoort en daar komen er snel meer bij. Je kunt zo’n VR-experience alleen ondergaan, maar het is natuurlijk nog leuker met vrienden, klasgenoten, familieleden of collega’s.

Burgers en hotdogs in de hoofdrol
Na een potje gamen is het wel héél verleidelijk om aan te schuiven voor een afternoon drink met bites. De Proefzaak leent zich met zijn betaalbare kaart vol lokale gerechten ook perfect voor een pitstop na je werk. Want waarom zou je zelf koken als je ook een vegetarische bietenburger of een hotdog met oude kaasvlokken en huisgemaakte frites kunt eten?